Kassa Protocol CTEP Yomani ECR koppeling

Voordat je de Yomani XR/ML kunt koppelen aan de kassa, dien je eerste het IP adres te achterhalen van je kassa.

(Uitvoeren op de Kassa)
> Zoek naar CMD
> Typ in: ipconfig /all
> Zoek naar IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.*.* (Preferred)

(Uitvoeren op de Terminal)

1. Druk op Stop OK > Menu om het terminalmenu te openen.
  2. Druk op <3. Terminal Setup> > <0 Volgende>> <9. Enkel technieker>
  3. Het Enkel Technieker paswoord is 1235789, druk hierna op OK.
  4. Druk op 4. Hardware setting.
  5. Druk op 2. ECR Protocol.
  6. Check het ECR Protocol. Staat dit nog niet op CTEP, kies dan voor Wijzigen rechtsboven. Druk op 9. CTEP.
  7. Druk tweemaal op OK.
  8. Je bent nu terug in het menu dat start met Communications.
  9. Kies 9. ECR Physical Conf. .
  10. Check de ECR Physical Configuration. Staat dit nog niet op TCP/IP, kies dan voor Wijzigen rechtsboven. Druk op 2. TCP/IP.
  11. Vul bij [HOSTNAME] het IP-adres van de kassa(server) in.
    Neem voor het achterhalen van het juiste IP-adres contact met ons op.
    1. Het IP-adres dient per blokje ingevuld te worden en bevestigd te worden met . Voorbeeld 192.168.1.254 is: 192 + 168 + 1 + 254 + Het laatste veld blijft blanco en druk aldaar direct op <OK>.
  12. Druk op <OK>  bij [9000]
  13. Kies voor [NEE] bij <ECR IP CLIENT BIJ SSL>
  14. Druk meermaals op <STOP> om het menu te verlaten
  15. De terminal gaat nu direct herstarten en de instellingen activeren. Wacht geduldig totdat [UW KAART AUB] of [GEEN KASSAVERBINDING] in het beeldscherm verschijnt.