Wake on Lan

WOL handleiding

Hoe schakel je Wake-On-Lan in op Optimum Pos kassa(‘s)?

Methode 1:

1. Zodra de computer opstart en een piep hoort (1x) druk op ESC of DEL
  2. U bent nu in het bios scherm
  3. Navigeer met de pijltjes naar Advanced
  4. Kies dan voor ACPI Settings
  5. Kies Wake-On-Lan met ENTER
  6. Verander deze van Disabled > Enabled bevestig deze met ENTER
  7. Druk op F10 als volgt u krijgt nu een melding met: Save changes and exit? Bevestig met: Yes
  8. Start de computer opnieuw op!

Reageert de computer niet op ESC of DEL? Probeer dan Methode 2.

Methode 2:

1. Druk op de Windows toets of zoek functie van Windows vul in: BIOS
  2. Krijg je de resultaat: Change advanced startup options – System Settings > Geavanceerde opstart opties – Systeem instellingen
  3. Druk daarna op Enter
  4. Dan ga je naar:
    1. Engels: Advanced Startup > Restart Now
    2. Nederlands: geavanceerde opstart > Opnieuw Starten
  5. Dan kies je voor:
    1. Engels: Troubleshoot
    2. Nederlands: Oplossen
  6. Dan kies je daarna voor:
    1. Engels: Advanced Options
    2. Nederlands: Geavanceerde opties
  7. Klik je als volgt op:
    1. UEFI Firmware Settings
    2. UEFI Firmware Instellingen
      1. Bevestig deze met restart / opnieuw starten
    3. Computer zit in de bios volg deze stappen als volgt
    4. Ga naar Advanced
    5. Ga dan naar ACPI Settings
    6. Kies Wake On Lan met Enter
    7. Als deze op Disabled staat (standaard) verander deze naar Enabled
    8. Druk op F10 dan krijgt u een scherm met: Save changes and exit? Bevestig met: Yes

Nu heeft u Wake-On-Lan met succes ingesteld en is de computer start klaar om vanaf het internet opgestart te worden.

Waarschuwing: Wake-on-lan werkt alleen als de computer via Windows normaal wordt afgesloten. Verliest de computer stroom of wordt het uitgezet via het knopje zal wake-on-lan niet werken, omdat de Ethernet kaart wordt uigeschakeld.